Materialen.

Maak kennis met de verschillende materialen van de Pure Interior collecties. Kies je voor het elegante Brons, het stoere Ruw Metaal of het modieuze zwart?

De materialen zijn stuk voor stuk van een hoogwaardige kwaliteit. Bovendien worden alle materialen gegoten in zandmallen waardoor je een unieke afwerking krijgt.

Roest (RC)

Aangezien roest een natuurlijk proces is, kan het roesteffect verschillend zijn. Door gebruik van donkere bijenwas kan men een mooi egaal effect verkrijgen. Bij grote kleurverschillen moet men dit procédé enkele keren herhalen en de boenwas goed laten drogen. Zoals met hout moet bij een vochtige omgeving het beslag regelmatig onderhouden worden.

Een laag boenwas vormt een film en zal het verder oxideren tegengaan.

1.Roest (RC)

Smeedijzer (FP)

Bij gebruik in een vochtige omgeving raden wij aan het gietijzer regelmatig te vernissen met een doorzichtige matte vernis.

2.Smeedijzer (FP)

Ruw Metaal (RM)

Deze legering heeft een donkergrijze, betonachtige en industriële look. Het materiaal krijgt zijn ruwheid door de afwerking na het zandgieten: de gietresten worden verwijderd zonder verder te polijsten. Na langdurig gebruik zal het metaal op een natuurlijke manier opgepoetst worden en komt er een licht glans tevoorschijn. 

3.Ruw Metaal (RM)

Verouderd IJzer (VO)

Omdat wij streven naar volledig onderhoudsvrije materialen, hebben we een hoogwaardige roestvrije metaallegering ontwikkeld die de charme van het Verouderd IJzer uitstraalt.
Daarop is met behulp van elektrolyse een zwarte laklaag aangebracht. Hoewel er geen enkele coating bestaat die volledig krasvrij is, staat deze techniek garant voor een extra goede hechting.
De natuurlijke verwering van het Verouderd IJzer geeft het product een authentiek karakter.

We werken met een coating van uitzonderlijke kwaliteit die zeer sterk is, maar er bestaat geen enkele coating die volledig krasvrij is. Een verweerde look geeft uw product een authentiek karakter!

4.Verouderd IJzer (VO)

Wit Brons (WB)

Het resultaat is een elegante, zilverachtige kleur. Het materiaal is zowel kleurvast als roestvrij, een beschermlaag is dus overbodig. Door oxidatie zal het brons een mattere patine krijgen, waardoor er zeer lichte kleurverschillen zichtbaar worden.

5.Wit Brons (WB)

Mat Wit Brons (WBS)

In plaats van het ruwe materiaal te polijsten, zoals bij Wit Brons, wordt het op een speciale manier getrommeld, en daarna verder met de hand afgewerkt.
Het proces zorgt voor een mooie matte patine. Ideaal voor wie van Wit Brons houdt, maar liever een matte versie ziet.

6.Mat Wit Brons (WBS)

Ruw Brons Gepolijst (RBP)

Na verloop van tijd gaat dit patineren naar een mattere en warmere vorm van brons.

7.Ruw Brons Gepolijst (RBP)

Ruw Brons (RB)

Ruw Brons is roestvrij, waardoor een beschermlaag overbodig is. Deze ruwe vorm van brons heeft warme, koperachtige tinten. 
Om het brons zijn ruwe look te geven, ontwikkelde we een speciale techniek waardoor de gietresten worden verwijderd, zonder het verder te polijsten. Na langdurig gebruik zal het brons op een natuurlijke manier opgepoetst worden, en komt er een lichte glans tevoorschijn.

8.Ruw Brons (RB)
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.